Att inreda övervåning

När du väl fattat beslut om att bygga din övervåning finns många viktiga saker att tänka på.
Oavsett om du ska isolera, bygga eller inreda din vind, behöver du en checklista, vi har sammanställt några av de viktigaste punkterna.

Vilka behov har ni?

Analysera ert behov

Det kan låta simpelt, men är en grundförutsättning för hela den kommande byggprocessen. Hur många rum behöver ni? Behövs badrum? Vill ni ha ett extra allrum eller är det kontor eller hobbyrum som står högt på listan? När ni fastställt vad ni behöver och vill ha är det enklare att gå vidare till nästa steg.

Vilka behov har ni?

Kontrollera med din kommun

När det gäller bygglovsansökan och bygganmälan rekommenderar vi att du alltid kontrollerar med din kommun vad som gäller, då det kan variera stort beroende på var i Sverige du bor. En del kommuner kräver bygglov eller bygganmälan medan andra kommuner inte gör det. Så kolla med din kommun vad som gäller för ditt projekt.

Välj entreprenör

Välj entreprenör

Ett gott råd är att göra detta via ett anbudsförfarande. Glöm inte att göra en rättvis bedömning – vad ingår i de olika offerterna du tagit in? Hur stor del är fasta kostnader och hur stor del är löpande? Välj en entreprenör som har stabil ekonomi, gott rykte och nöjda kunder!

Kontrakt och kontraktsgenomgång

Kontrakt och kontraktsgenomgång

Ett köpekontrakt bör upprättas mellan dig och vald entreprenör. Detta dokument är viktigt då det definierar vad som omfattas av entreprenörens åtagande, och vad ditt åtagande är i den gemensamma överenskommelsen.

För att kvalitetssäkra brukar vi på Bohlins först göra en intern kontraktsgenomgång för att verifiera att vi och våra underleverantörer klarar av att genomföra projektet på utsatt tid. Därefter gör vi en kontraktsgenomgång med dig som kund innan signering av papper.

Kontrakt och kontraktsgenomgång

Betalningsplan

En betalningsplan bör upprättas för att få ett bra ekonomiskt flöde för båda parter. Den kan vara prestationsstyrd eller utgå från fasta datum. Det är också vanligt förekommande att använda bankgaranti eller spärrförbindelse för att säkerställa täckning.

Helhetslösning

Bohlins BMM erbjuder totalentreprenad, vilket gör det enkelt för dig.
Hos oss behöver du bara ha kontakt med en enda person som ansvarar för byggprojektet.

När planeringen är klar tar vi vid. Så får du tid till viktigare saker.

Sidan senast uppdaterad 2018-01-24